Leonard Cohen împlineşte astăzi 82 de ani – VIDEO

Poetul, prozatorul și muzicianul Leonard Cohen s-a născut pe 21 septembrie 1934,  în suburbia Westmount din Montreal, Canada.

Prima carte de poezie, “Let Us Compare Mythologies”, a fost publicată la 22 de ani și a fost urmată de alte două volume. Cele două romane publicate, “The Favorite Game” (1963) și “Beautiful Losers” (1966), s-au bucurat de un real succes, aducându-l pe artist în atenţia mass-media.

În vara anului 1967, solista folk Judy Collins i-a propus lui Cohen să o urmeze în turnee și astfel a avut loc debutul său în muzică la “The Newport Folk Festival”.

Au urmat două concerte cu casa închisă la New York și o apariție la CBS Network, unde artistul și-a interpretat cântecele și și-a recitat poeziile.

Leonard Cohen a semnat un contract cu studioul de înregistrări Columbia și în 1968 a lansat primul album, “The Songs of Leonard Cohen”, devenit hit folk și care i-a asigurat un renume inegalabil printre cântăreți și textieri.

Au urmat, printre altele, “Songs From a Room”(1969), “Songs of Love and Hate”(1971), “New Skin for Old Ceremony” (1974), “Death of a Ladies’ Man” (1977) şi “I’m Your Man” (1988).

La sfârșitul lui martie 2009, Cohen a lansat albumul “Live in London”, care conține 25 de piese din spectacolul susținut în 2008 pe faimosul stadion londonez O2 Arena.

De la “Suzanne” la “Dance Me To The End of Love” și “Hallelujah”, “Live in London” conține piesele memorabile care i-au adus interpretului reputația legendară de care se bucură astăzi.

Artistul a concertat de trei ori în România, cel mai recent eveniment live marca Leonard Cohen având loc la 22 septembrie 2012. Concertul a cuprins melodii consacrate din repertoriul său precum “In My Secret Life”, “Everybody Knows”, “Waiting for the Miracle”, “Sisters of Mercy”.

București a fost singurul oraș din Europa de Est inclus în turneul artistului.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS