Confidenţialitate

Legile Educației n-au mai prins ședința de Guvern. Ministrul Ligia Deca are Covid, astfel că aprobarea proiectelor a fost amânată | AUDIO

Legile Educației, care cuprind inclusiv schimbările pentru acest examen, nu a mai fost pe ordinea de zi a ședinței Guvernului de vineri. Ministrul Educației are Covid și aprobarea a fost amânată. Între timp, în Legislativ, aleșii se întreabă ce materii ar trebui să mai studieze elevii de liceu și ce probe ar trebui să mai fie introduse până la Bacalaureatul schimbat, de peste 4 ani.

Când vine vorba despre planurile de viitor pentru liceu și Bacalaureat, opoziția arată că ar fi nevoie de o împrospătare. Senatorul USR Ștefan Pălărie:

„O țară întreagă de părinți așteaptă și anume modernizarea învățământului românesc în conținuturi, dar nu făcute după ureche în parlament, ci de către niște specialiști în științele educației așa cum un stat european are nevoie.”

Parlamentarii se întrec în proiecte care vizează Educația. Multe dintre acestea doar aglomerează dezbaterile, pentru că nu sunt aprobate și mai provoacă și certuri.

În timp ce aleșii fac întreceri în propuneri, tinerii se pregătesc simularea Bacalaureatului din acest an.

Prima probă, cea de luni, va fi la Limba Română. Marți, se va ține proba obligatorie a profilului, iar miercuri proba la alegere a profilului şi specializării.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30 iar probele încep la ora 9:00.

Potrivit Ministerului Educaţiei, simularea are ca obiectiv familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Surse: copii de demnitari, complici la vânzarea de droguri în licee de top din București | VIDEO