Legea salarizării, publicată pe site-ul PSD. Dragnea: E nevoie ca în Săptămâna Mare proiectul să fie studiat

PSD s-a răzgândit: Legea Salarizării nu a mai fost depusă, luni, la Parlament, cum anunțau săptămâna trecută liderii partidului.

Motivul: e nevoie de timp de gândire și e mai bine ca în Săptămâna Mare – înainte de Paște – proiectul să poată fi studiat de toată lumea.

Proiectul a fost publicat pe site-ul PSD în această după-amiază, a spus Liviu Dragnea la Parlament, după o întâlnire cu ministrul Muncii și parlamentarii PSD, ALDE.

Astfel, potrivit liderului PSD, toţi cei interesaţi din societate pot să acceseze pe site-ul partidului proiectul legii salarizării unitare, care însă nu mai funcționa la orele amiezii din cauza unui număr mult prea mare de vizitatori.

Liderul social-democraţilor a dat asigurări că, imediat după conferinţa de presă, social-democraţii vor folosi orice mijloc de comunicare pentru ca opinia publică să cunoască şi să înţeleagă proiectul.

„I-am anunţat pe colegi de decizia pe care am luat-o: nu depunem proiectul de lege astăzi în Parlament. S-au completat aproape toate semnăturile din partea colegilor din Parlament, dar am decis să mai stea o perioadă, e Săptămâna Mare, vin şi sărbătorile de Paşte, până săptămâna viitoare rugându-i pe toţi colegii din Parlament să studieze cu atenţie legea. Dacă au propuneri de făcut, să le facă, dacă au întrebări de pus, să le pună pentru a putea primi răspunsuri şi să fie siguri că înţeleg legea, să înţeleagă principiile şi care sunt obiectivele acestei legi”, a precizat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a susţinut că proiectul va fi transmis tuturor grupurilor parlamentare pentru a putea formula amendamente înainte ca acesta să fie depus la Parlament.

„Am vorbit cu colegii mei de la grup să fie transmis şi celorlalte grupuri parlamentare din Parlament, tuturor grupurilor parlamentare pentru a se putea uita cu atenţie pe ele şi, eventual, dacă au propuneri sau amendamente să fie făcute înainte ca legea să fie depusă în mod oficial la Parlament. Din când în când mai iau şi decizii la partid şi le-am comunicat colegilor mei, m-am consultat şi cu doamna Olguţa Vasilescu mai devreme. O săptămână, 10 zile în plus nu strică nimănui, ba dimpotrivă. Este o perioadă în care absolut toată lumea de bună-credinţă şi cea de rea-credinţă are posibilitatea să studieze (…)”, a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor, citat de news.ro.

La remarca presei care i-a spus că site-ul PSD nu mai poate fi accesat, Liviu Dragnea a spus: „După ce terminăm conferinţa de presă folosim orice mijloc de comunicare. Am întrebat colegii de la Parlament dacă eu, ca iniţiator al legii, pot să pun pe site-ul Camerei acest proiect. Mi s-a spus că nu, o să verific de ce. Mi s-a părut ciudat. Grupul am înţeles că nu are site. Atunci am zis să găsim un site unde încă avem acces, la PSD, să-l punem. După ce terminăm conferinţa de presă o să-l trimitem la toată presa. Cred că dacă toată presa primeşte acest proiect, atunci toată lumea o să aibă acces”.

PROIECTUL DE LEGE PRIVIND SALARIZAREA UNITARĂ 





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS