Legea privind condițiile în care pot fi ținuți oamenii în carantină sau izolare, la comisii | AUDIO

Legea care stabilește în ce condiții oamenii pot fi ținuți în carantină sau izolare va ajunge în cursul zilei de luni în Parlament, unde va fi analizată în regim de urgență de comisiile de specialitate.

Dezbaterea din plen va avea și ea loc cât de curând. PSD a anunțat că va vota legea, dar că așteaptă argumente convingătoare.

Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al PSD:

Propunerea a venit din păcate foarte târziu. Sunt aproape 10 zile de când s-a dat motivarea CCR. Va ajunge la Parlament și va intra pe circuitul parlamentar în procedură de urgență. Comisiile vor vedea despre ce este vorba în proiect, dacă există motive de corectare sau amendare, apoi va intra în plen. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Guvernul a fost nevoit să clarifice printr-un proiect de lege măsurile în condiții de risc epidemiologic, după ce Curtea Constituțională a decis că internarea persoanelor diagnosticate cu COVID 19 este contrară Legii Fundamentale.

Observația ține de forma prin care este reglementată internarea, și anume prin ordin de ministru. Ca urmare, Guvernul a făcut modificările necesare, iar acestea vor fi votate în Parlament.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS