Legea pensiilor speciale pentru parlamentari, adoptată de senatori și deputați

 

Senatorii şi deputaţii au adoptat, astăzi, proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor. Documentul a fost retrimis în Parlament pentru reexaminare de președintele Klaus Iohannis.

Legea va ajunge din nou la preşedintele Klaus Iohannis, care este obligat acum să promulge proiectul în cel mult 10 zile.

Parlamentarii vor primi o pensie specială, calculată în funcţie de numărul de mandate încheiate, însă în limita a cel mult trei. Pentru a beneficia de pensie, ei vor trebui să fi încheiat cel puţin un mandat complet.

Un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o astfel de pensie de 1.550 de lei, cel cu două mandate 3.100 de lei, iar cei cu cel puțin trei mandate ar câştiga, în plus, 4.600 de lei. Senatorii și deputații au acceptat parțial criticile aduse de șeful statului.

Sedinta camerelor reunite s-a desfășurat cu scandal la Parlament. În jur de 90 de parlamentari PNL au părăsit sala în momentul în care s-a început votul legii în ansamblu.

Iata declarația liderului deputaților PNL, Eugen Nicolăescu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Proiectul a fost adoptat după o serie de dispute între PSD și PNL. Au fost 287 de voturi “pentru”, cinci abţineri şi un vot “împotrivă”. Liberalii spun că nu au votat aceste proiect.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS