Legea grațierii, la votul final al senatorilor

Sentorii din comisia juridică vor supune votului final, în această dimineață, începând cu ora 10.30, raportul privind legea graţierii.

Document va ajune mai apoi în plenul camerei superioare  a legislativului, unde şedinţa este programată după-amiază, de la ora 16.00. Senatorul Traian Băsescu va încerca să-şi impună amendametul de graţiere a femeilor care au condamnări de până la 10 ani de închisoare.

Ultimul cuvânt asupra modificărilor îl vor avea, ulterior, deputații.

Premierul Sorin Grindeanu preciza, joi seară, că executivul nu susține amendamentele aduse inițial la proiectul întocmit de Minsterul Justiției, dar la care s-a renunțat ulterior pe fondul reacției vehemente a opiniei publice. La rândul său, liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat nemulțumit de intenția grațierii faptelor de corupție.

În ciuda ploii, sute de bucureşteni indignaţi s-au adunat la Piaţa Victoriei, pornind în marş spre Palatul Parlamentului, unde au intonat imnul.

Nemulţumire au stârnit, în ultima săptămână, controversatele amendamente care ar include persoanele condamnate pentru corupţie pe lista celor care ar beneficia de clemenţă, dacă achită prejudiciile imputate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS