Legea grațierii – amânată la Parlament pentru 3 săptămâni. Ministerul Justiției pregătește un PACHET LEGISLATIV nou, cu o lege a grațierii și 4 măsuri complementare

LEGEA GRAȚIERII – traseul proiectului se complică. Ministrul Justiției cere (și obține) amânarea dezbaterilor din Senat, cu 3 săptămâni, anunță că va discuta cu premierul despre o eventuală retragere a proiectului și spune că Guvernul pregătește un pachet legislativ nou, format din Legea grațierii și din 4 măsuri complementare.

Comisia Juridică din Senat a amânat pentru 3 săptămâni dezbaterile privind Legea grațierii (proiectul adoptat de Guvern în seara de 31 ianuarie și trimis la Parlament pentru dezbateri).

Așa a cerut, marți, ministrul Justiției, Tudorel Toader, care a anunțat că Guvernul pregătește un pachet legislativ amplu, care va fi gata în aproximativ o lună.

Tudorel Toader a spus că pachetul complet va conține atât o lege a grațierii cât și măsuri complementare care să rezolve problemele din închisori.

Guvernul lucrează acum la aceaste măsuri complementare, a mai spus ministrul Justiției.

Tudorel Toader va discuta cu premierul și despre posibilitatea ca actualul proiect al Legii grațierii, realizat în scurtul mandat al ministrului Florin Iordache, să fie retras:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La insistențele jurnaliștilor, ministrul Justiției a spus doar că Guvernul pregătește patru măsuri complementare Legii grațierii:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dezbaterile din Comisia Juridică a Senatului au fost reluate marți, 21 martie. În cadrul acestei ședințe, în care trebuia discutat proiectul Legii grațierii (varianta adoptată de Guvern în seara de 31 martie), ministrul Justiției a cerut amânarea.

Ministrul a spus că va merge săptămâna aceasta la Bruxelles, unde va avea discuţii despre grațiere şi cu oficialii europeni. Miercuri, 22 martie, se va întâlni cu Comisarul European pentru Justiție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful Comisiei Juridice din Senat, Șerban Nicolae (PSD), a spus în cadrul ședinței că, dacă dezbaterea e amânată, ea nu poate depăși termenul de 25 aprilie, când legea ar fi adoptată tacit.

Criticat de presă pentru că a depus amendamente la Legea grațierii care ar permite și grațierea persoanelor condamnate pentru corupție, Șerban Nicolae a fost, din nou, ironic la adresa jurnaliștilor:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS