Legea antifumat: Scrumierele au dispărut de pe holurile Parlamentului

Cu o zi înainte de intrarea în vigoare a legii antifumat, scrumierele au dispărut deja de pe holurile și din birourile Parlamentului.

Deputații și senatorii care au îndrăznit să-și aprindă o țigară s-au ascuns ”pe la colțuri”, reiese dintr-un reportaj realizat de jurnaliștii de la News.ro.

 

Ziua de miercuri a început sub semnul incertitudinii pe holurile Parlamentului. Deputaţi şi senatori, alături de jurnalişti, scoteau calendarele şi făceau calcule pentru a afla de când se va aplica legea: de azi, 16 martie, sau de mâine, 17 martie. Cert e că scrumierele au dispărut deja de pe holurile Camerei Deputaţilor.

Apariţia celei care a inițiat legea, deputata Aurelia Cristea, a stârnit reacţii diverse. În timp ce unii o priveau supăraţi, alţi deputaţi au întâmpinat-o cu glume: “Ar trebui să vi se pună chipul pe pachetele de ţigări, cA atenţionare”.

Angajaţii ISU din Parlament – cei în măsură să aplice şi amenzi dacă legea este încălcată – i-au speriat pe fumători, scrie News.ro. Aleșii care și-au aprins țigări la bufetul Camerei Deputaţilor le-au stins în grabă la vederea unor pompieri. Însă, aceștia veniseră doar pentru a-şi cumpăra o cafea.

În tot acest timp, pe la colțuri, dezbaterile pro și contra legii s-au aprins. Între fumători s-a strecurat şi panica, după ce unii au atras atenţia că au apărut şi “turnătorii”. Alții au planuri de rezervă: “Fumez în birou”, “Scot capul pe geam” sau “În trei săptămâni, n-o să mai ţină nimeni cont”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS