Legea antifumat ar putea fi modificată

Legea antifumat adoptată de Parlament și care se va aplica din 16 martie ar pute fi modificată de Guvern, săptămâna viitoare.

Prevederile legate de fumatul la terase sunt considerate ”absurde”, au declarat surse guvernamentale pentru News.ro.

Eventuala modificare va viza articolul care interzice fumatul la terasele acoperite şi delimitate de cel puţin doi pereţi.

 

Legea antifumat care se va aplica din 16 martie prevede că fumatul este interzis în „orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, care are un acoperiş şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura lor sau de caracterul temporar sau permanent”.

Unii membrii ai Guvernului consideră că este ”absurdă” definiția privind locurile în care este interzis fumatul şi vor să modifice legea printr-un alt act normativ.

Unul dintre argumente: documentul ar avea ca efect interzicerea fumatului în locuri similare celor în care fumatul este în continuare permis, diferenţele de amenajare a teraselor fiind minore.

În cazul în care vor fi aprobate, modificările se vor aplica din luna mai. Tot din luna mai va intra în vigoare un alt act normativ care interzice vânzarea mai multor sortimente de ţigări, precum cele aromate.   Patronii de cluburi și restaurante spun însă că legea este extrem de clară și nu lasă loc de interpretări. Problema lor este dacă, în urma controalelor, autoritățile îşi vor face datoria şi nu vor închide ochii în privinţa unor localuri care nu respectă legea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS