Confidenţialitate

LeBron James a devenit cel mai bun marcator din toate timpurile în liga profesionistă NBA

Moment istoric în bachetul american: jucătorul LeBron James a devenit cel mai bun marcator din toate timpurile în liga profesionistă – NBA. Recordul precedent fusese stabilit în urma cu 34 de ani.

Momentul în care LeBron James a înscris coșul istoric a provocat un val uriaș de bucurie  printre cei 20.000 de oameni care asistau la meciul dintre LA Lakers și Oklahoma City.

Colegii lui LeBron care se aflau pe bancă au intrat pe teren să își felicite colegul, iar meciul a fost oprit pentru ca momentul istoric să fie marcat.

A fost prezent inclusiv deținătorul precedentului record.

Jucătorul lui Lakers a devenit cel mai bun marcator din istoria NBA cu 38.390 de puncte, doborând recordul unui alt jucător legendary Kareem Abdul-Jabbar, care a atins pragul de 38.387 de puncte pe 5 aprilie 1989.

Stabilise recordul în 1.560 de meciuri, în timp de LeBron a avut nevoie de doar 1.410.

În tribune se aflau, printre alții, și Magic Johnson, un alt jucător emblematic al celor de la Lakers.

Ca să să asiste de la tribuna VIP la meciul în care a fost bătut recordul vechi de 34 de ani, unii fani au plătit 24.000 de dolari.

În topul celor mai buni marcatori din istoria NBA se află și regretatul Kobe Bryant cu 33.643 puncte și Michael Jordan cu 32.292.

Citește și: Cluburile de fotbal din Turcia, solidare cu victimele cutremurelor. Strâng ajutoare, donații și organizează recoltări de sânge