Lazăr: Numărul inculpaţilor judecaţi pentru violenţă în familie a crescut cu 336%

Numărul inculpaţilor trimişi în judecată pentru violenţă în familie a crescut cu 336%, 34 de copii au fost omorâţi de părinţi şi 30 au fost ucişi de fraţi, iar 22 de părinţi au fost omorâţi de copii, a declarat, marţi, procurorul general al României, Augustin Lazăr, la bilanţul Ministerului Public.

Procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a spus că, în perioada 2007 – 2016, creşterea totală a infracţiunilor contra persoanei a fost mare, de 27%, ceea ce întăreşte concluzia sporirii continue a gradului de violenţă în societatea românească.

„O altă îngrijorare legată de violenţa în societate o reprezintă creşterea ponderii inculpaţilor minori trimişi în judecată pentru astfel de infracţiuni, în pofida strădaniilor procurorilor de a aplica substitutive penale acestora”, a declarat Augustin Lazăr, la prezentarea raportului de activitate pe 2016 al Ministerului Public, la care participă şi preşedintele Klaus Iohannis.

Procurorul general a precizat că datele criminologice şi statistice ale Ministerului Public pentru anul 2016 arată o realitate îngrijorătoare, respectiv 34 de copii omorâţi de părinţi, 44 violaţi de unul din părinţi, 30 de copii omorâţi de fraţi şi alţi 32 care au fost victime ale infracţiunii de rele tratamente aplicate minorilor de către părinţi.

Potrivit aceloraşi date, 32 de femei şi bărbaţi au fost omorâţi de soţii lor şii 22 de părinţi au fost ucişi de copii lor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS