Confidenţialitate

Primarul cu propriul sistem de altertare prin SMS: „Lumea a conștientizat cât de important este să fie informată”

În cadrul emisiunii Drum cu Prioritate, la Europa FM, primarul oraşului Târgu Bujor din judeţul Galaţi, Laurenţiu Gîdei, a vorbit despre propriul sistem local de altertare prin SMS pe care îl dezvoltă.

Edilul a spus că nu dorește să folosească aplicația doar pentru a anunța catastrofe sau fenomene meteo extreme care se apropie de comunitate.

„Eu, de exemplu, utilizez acest mod de a comunica cu cetățenii prin SMS. Dar consider că trebuie sa îmi măresc baza de date astfel încât să ajungă informația cât mai repede la fiecare cetățean al nostru”.

Numai că posibilele avertizări meteorologice nu sunt singurele pe care primarul le transmite locuitorilor din Târgu Bujor.

„Îi anunț orice eveniment de importanță locală. De la evenimente artistice, culturale, până la decese ale unor personalități, adunări populare. Tot felul de informații (…) Adică foarte multe aspecte ce țin de comunitățile mici, care pot fi gestionate mult mai repede și mult mai bine la nivelul comunităților care nu sunt mari cum sunt municipiile”.

Însă, de obicei oamenii sunt și reticenți în legătură cu împărtășirea numerelor personale de telefon. Întrebat dacă în situația lui nu este așa, Laurenţiu Gîdei a spus că:

„La mine nu este reticență.(…) Lumea a conștientizat cât de important este să fie informată în timp util de eventuale necazuri. La mine în comunitate nu este o problemă de reticență”.

Cum funcționează?

Întâi, alerta ajunge la primar, apoi acesta o trimite pe un grup prestabilit unde sunt introduse toate numerele de telefon ale localnicilor.

Edilul promite că nu va folosi numerele de telefon în scopuri electorale. „Mi-aș atrage antipatia dacă m-aș folosi de un astfel de mijloc”, a spus primarul de la Târgu Bujor.

Laurenţiu Gîdei a făcut public pe contul personal de Facebook un anunț prin care le cere cetățenilor să îi tramită în privat numerele de telefon și numele pentru a fi alertați personal prin SMS cu privire la eventuale fenomene meteo extreme sau evenimente locale importante.

Interviul integral îl puteți asculta mai jos:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.