Un primar din judeţul Galaţi îşi înfiinţează propriul sistem local de altertare prin SMS

Primarul oraşului Târgu Bujor, judeţul Galaţi, îi roagă pe cetăţeni să-i transmită numerele de telefon pentru a fi alertaţi de către el prin SMS cu privire la eventualele fenomene meteorologice imediate sau despre evenimente importante din localitate, el afirmând că aşteaptă şi înfiinţarea sistemului naţional de altertare, considerându-le foarte utile pe ambele.

Primarul oraşului Târgu Bujor, Laurenţiu Gîdei, a postat, marţi, un anunţ pe Facebook, prin care le cere cetăţenilor să-i transmită în privat numerele de telefon şi numele pentru a fi alertaţi de către el prin SMS cu privire la eventualele fenomene meteo extreme sau despre evenimente locale importante.

Rog toţi posesorii de telefoane mobile, care locuiesc în Târgu Bujor, Moscu sau Umbrăreşti, să-mi trimită mesaj în privat cu numarul de telefon şi numele! Puteţi sa-mi trimiteţi şi numerele cunoscuţilor, rudelor, vecinilor! Vreau să pot informa prin SMS, la nivel local despre eventualele fenomene meteorologice imediate, despre evenimente importante ! Noi primarii suntem informaţi primii despre eventuale fenomene meteo grave, ce se vor petrece în zona noastră! O comunicare eficientă poate preântâmpina evenimente tragice, ca cele de duminică din zona Timişoara! Aştept mesajele dumneavoastră!Vă mulţumesc!„, a scris primarul.

Deocamdată primarul dispune de o listă de 400 de numere de telefon de la cetăţeni, în condiţiile în care în oraşul Târgu Bujor şi în localităţile Moscu şi Umbrăreşti sunt circa 5.000 de locuitori.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS