Confidenţialitate

Laurenţiu Cazan, urmărit penal pentru intervenţia jandarmilor din 10 august, urmează să primească o nouă funcție

Maiorul Laurenţiu Cazan, urmărit penal de Parchetul Militar după intervenţia violentă a jandarmilor la Mitingul Diasporei din 10 august, urmează să primească un loc în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică.

„Se validează domnul Cazan Laurenţiu – Valentin, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti în locul domnului Mastan Alin – Ionel, ca membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică a Municipiului Bucureşti. Anexa Hotărârii C.G.M.B. nr. 345/2016 se modifică în mod corespunzător prevederilor prezentei hotărâri”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi discutat la Şedinţa Consiliului General al Capitalei de joi. Expunerea de motive este semnată de primarul Bucureștiului, Gabriela Firea.

Dosarul „Piața Victoriei”

În dosarul Piața Victoriei au fost depuse aproape 800 de plângeri.  Șeful operațiunii, maiorul Laurențiu Cazan, este acuzat de abuz în serviciu și chiar de falsificarea unor documente. Până acum, trei dintre șefii Jandarmeriei și un secretar de stat din Ministerul de Interne sunt oficial puși sub acuzare în dosarul „Piața Victoriei”.