Laura Codruța Kovesi despre dosarul lui Titus Corlățean: ”Au fost audiați și ambasadori”

Dosarul atașat referatului prin care procurorii DNA cer urmărirea penală a fostului ministru de externe Titus Corlățean are 19 volume.

Mai multe persoane și funcționari publici au dat declarații, în calitate de martori, în acest dosar – a explicat astăzi șefa Direcției Anticorupție.

Laura Codruța Kovesi a spus că fostul ministru e bănuit că i-ar fi împiedicat pe românii din străinătate să voteze la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Totul pentru cA șeful său de partid de la acea vreme,  Victor Ponta, să fie favorizat.

Am sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a cere aviz Senatului României, având în vedere că la data faptei era ministru senator. Suspiciunile noastre vizează săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu și împiedicarea exercitării drepturilor electorale. Benefciază de prezumția de nevinovăție. Au fost înaintate 19 volume care conțin declarații de martori, ale unor funcționari implicați în aceste activictăți, documente ridicate de la diverse instituții. Au fost audiați ambasadori, șefi ai unor misiuni diplomatice și funcționari din cadrul ministerului„, a declarat procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, la sediul CSM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorul-șef al DNA nu a vrut să spună dacă Titus Corlățean este, deocamdată, singura persoană vizată în acest dosar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean a refuzat, luni, să comenteze solicitarea DNA încuviinţare a începerii urmăririi penale pentru abuz în serviciu și împiedicarea exercitării drepturilor electorale, afirmând că nu a primit nicio înștiințare oficială în acest sens.

Pe mine nu m-a informat nicio instituție. Sunt surprins să aflu din presă despre această sesizare. Nu comentez„, a declarat pentru Mediafax Titus Corlățean. El a mai spus că nu a fost la Senat, deci nici din partea acestui for nu a fost informat cu privire la solicitarea DNA.

Senatorul PSD Titus Corlățean este suspectat de procurorii DNA de abuz în serviciu și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

DNA a cerut aviz Senatului pentru începerea urmăririi penale a acestuia.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS