Confidenţialitate

Laura Codruta Kövesi are sprijinul Parlamentului pentru candidatura la Parchetul European

Anunțul făcut de Antonio Tajani a venit cu puțin timp înainte ca Înalta Curte de Casație și Justiție să decidă admiterea contestației depuse de Laura Codruța Kovesi și a hotărât ridicarea măsurii controlului judiciar dispus de Secția de anchetă a magistraților în cazul fostei șefe DNA, în dosarul aducerii în țară a lui Nicolae Popa.

Președintele Antonio Tajani a solicitat autorităților române să oprească obstacolele puse în fața candidaturii Laurei Codruţa Kövesi pentru șefia Parchetului European

Laura Codruța Kövesi a fost plasată sub control judiciar în România, i s-a interzis să părăsească țara fără autorizare și să facă declarații presei, a precizat Președintele Tajani la deschiderea sesiunii plenare de la Bruxelles.

În numele Parlamentului European, Președintele Tajani și-a exprimat îngrijorarea și a declarat că doamna Kövesi continuă să aibă sprijinul Parlamentului. Autoritățillor române li se solicită să coopereze și să nu pună obstacole în calea candidaturii sale.

Președintele Antonio Tajani a confirmat că va trimite o scrisoare oficială autorităților române în acest sens în numele Parlamentului European.