Confidenţialitate

Laura Codruţa Kovesi a ieșit de la audieri: ”Nu am comis niciodată, dar niciodată, fapte penale”

Laura Codruţa Kovesi a fost la sediul Parchetului General pentru a fi audiată la Secţia privind infarcţiunile în justiţie în urma plângerii depuse de Sebastian Ghiţă. Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea fostului director al FNI Nicolae Popa.

La ieșirea de la audieri, fosta șefă a DNA a făcut o scurtă declarație în care a anunțat că a făcut două cereri de recuzare, pentru procurorul de caz și procurorul șef.

”Nu am comis niciodată, dar niciodată, fapte penale. (…) Sunt pure fabulații”, a ținut să sublinieze Laura Codruţa Kovesi.

Mai multe persoane se află în fața Parchetului, scandând “Codruța, nu uita, noi suntem de partea ta” și alte mesaje de susținere pentru Laura Codruţa Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi a anunțat, în premieră la Europa FM, că a fost chemată la Secţia privind infarcţiunile în justiţie.

„S-a prezentat un polițist la domiciliul meu și am primit o citație din partea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție în calitate de suspect pentru infracțiunile de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Este foarte interesant că această citație vine înainte de a merge la Parlamentul European în vederea audierii, dar probabil este tot o coincidență faptul că inițial am fost anunțată de procedura din Parlamentul European, am înțeles că audierea urma să fie pe data de 18 februarie, mi-am cumpărat bilet de avion pentru data de vineri, ca să pot să merg la Bruxelles și să particip la audiere.

În acest sens, chiar am fost astăzi la Înalta Curte de Casație și Justiție și am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă termen în data de luni și la cererea de amânare am depus biletul de avion din care rezulta că în data de vineri urma să plec din țară. La nici câteva câteva ore după ce am depus această cerere din care rezulta că eu voi fi plecată din țară pentru această audiere am primit această citație”, a declarat Laura Codruța Kovesi, la Europa FM.