Las Vegas: Expozitia CES, deschisa astazi

CES 2014 este cea mai mare expoziție de produse digitale.

Ca în fiecare an, producătorii de gadgeturi se întrec în a aduce produse inovatoare sau excentrice.

Consumer Electronics Show, pe scurt CES, reuneşte peste 20.000 de produse sau tehnologii prezentate în premieră la Las Vegas.

Ediția de anul acesta aduce în prim plan automobilul viitorului, conectat la internet şi capabil să ruleze aplicaţii software asemenea unui smartphone. Modelele vor fi disponibile de anul viitor, promit producătorii.

Pe de altă parte, televizoarele sunt prezente în număr mare şi la expoziţia din 2014. De exemplu, o companie aduce televizorul cu acces la reţele de socializare. Sunt și modele cu ecran curbat sau flexibil, care se poate ajusta în funcţie de situaţie.

CES 2014 aduce în atenție și aparatele de zbor teleghidate, denumite drone. Sunt prezentate primele modele accesibile ca preț publicului larg.

În zona accesoriilor digitale, o companie americană lansează o brăţară conectată la iPhone, cu senzor ultraviolet care măsoară riscul de arsuri cauzate de soare, în timp ce o firmă din Franța propune periuţa de dinţi inteligentă, care promite să studieze igiena dentară a utilizatorului.