Confidenţialitate

Larva gândacului de bălegar, autorizată ca hrană de Comisia Europeană. Ce persoane nu pot mânca această insectă | AUDIO

Încă o insectă este „bună de mâncat”: Larva gândacului de bălegar a fost autorizată ca hrană de Comisia Europeană. Totuşi, autoritățile avertizează că poate provoca reacții alergice la cei care au intoleranță la crustacee.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comisia Europeană a dat undă verde comercializării larvelor de gândac de bălegar. Pot fi gătite întregi sau sub formă de pudră sau făină. Pot fi adăugate ca ingredient în diverse produse alimentare, cum ar fi batoane de cereale, paste, analogi de carne și produse de panificație.

Însă, larvele de gândac de bălegar nu sunt indicate copiilor si pot provoca reacții la persoanele alergice la crustacee și la acarieni, se arată în avizul științific emis de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară.

Doar o singură companie, lider mondial în producția de îngrășăminte proteice și naturale din insecte, are permisiunea Comisiei Europene de a utiliza larvele de gândac de bălegar ca ingredient în diverse produse alimentare, cum ar fi batoane de cereale, paste făinoase și produse de panificație.

Astfel, larvele de gândac de bălegar se alătură viermilor de făină, lăcustelor migratoare și greierilor de casă ca insecte autorizate pentru consum în Uniunea Europeană.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Consumul de insecte, de la preocuparea pentru diversificarea surselor alimentare la fake news. Care este adevărul din spatele acestei narațiuni? | VIDEO