Confidenţialitate

Larry, motanul din reşedinţa premierului britanic, fotografiat în timp ce lăsa să fugă un şoarece

Larry, celebrul motan de la Downing Street Nr. 10 din Londra, reşedinţa oficială a prim-miniştrilor din Marea Britanie, a fost fotografiat de jurnaliştii britanici în timp ce se juca cu un şoarece, pe care l-a lăsat apoi să fugă, informează The Telegraph.

”Ar trebui Lary să fie oare concediat? Prinzătorul-şef de şoareci de la Numărul 10 de pe Downing Street a fost văzut în timp ce a lăsat să îi scape un şoarece”, titrează acelaşi tabloid britanic.

În rândul iubitorilor de pisici, e cunoscut faptul că motanul Larry nu este cel mai bun prinzător de şoareci de pe acea stradă londoneză.

Mai mulţi angajaţi care lucrează în vila de la Numărul 10 au spus că l-au văzut în trecut pe Larry dormind liniştit în timp ce mai mulţi şoareci alergau chiar prin faţa nasului său.

Mai multe fotografii recente au confirmat faptul că lui Larry îi lipsesc ”instinctele sângeroase” ale celorlalte pisici de pe Downing Street, afirmă Helena Horton, autoarea articolului din The Telegraph.

În timp ce Palmerston, motanul de la sediul Ministerului de Externe, a prins deja zeci de şoareci, iar oficialii britanici au confirmat că Gladstone, motanul care trăieşte în clădirea Ministerului Trezoreriei, excelează în această activitate, motanul Larry din reşedinţa prim-ministrului britanic a fost văzut în timp ce se juca cu un şoarece, pe care l-a lăsat apoi să fugă.

Fotograful Steve Back a surprins acea scenă. ”Larry, prinzătorul-şef de şoareci de la Downing Street No10 s-a întâlnit faţă în faţă cu un şoricel, care, după o mică joacă, a fost lăsat să plece în deplină siguranţă”, a spus fotograful britanic.

Larry a fost ”angajat” pentru a stopa problema rozătoarelor de pe Downing Street, însă, din câte se pare, nu este prea activ în acest domeniu – deşi simpla prezenţă a unei pisici poate fi de multe ori suficientă pentru a-i face pe şoarece să fugă.

Deşi Larry nu este un bun prinzător de şoareci, mulţi dintre politicienii din Londra s-au plâns spunând că nu este deloc echitabil faptul că nu le-au fost oferite şi lor o pisică pentru a rezolva problema şoarecilor din clădirile în care lucrează.

Câţiva parlamentari, inclusiv Stella Creasy şi angajaţii ei din clădirea Parlamentului, au cerut în mod repetat să li se aducă o pisică. Membrii Adunării Generale a municipalităţii londoneze l-au implorat pe primarul din Londra, Sadiq Khan, să le aducă o pisică.

Motanul Larry a fost adus în februarie 2011 la reşedinţa premierul britanic de la Downing Street Nr. 10 şi a primit titlul ”oficial” de ”Chief Mouser” (”Prinzător-şef de şoareci”).