Laptopurile ar putea fi interzise la bordul avioanelor care zboară din Europa spre SUA

Laptopurile ar putea fi interzise la bordul avioanelor care zboară din Europa spre SUA. Oficiali americani şi europeni discută miercuri, 17 mai, planurile privind extinderea acestei interdicții, impusă deja de Statele Unite avioanelor care decolează din zece oraşe, majoritatea din Orientul Mijlociu.

Dacă va fi adoptată, măsura va provoca un adevărat haos logistic pe cel mai aglomerat coridor de zbor din lume. Zilnic, peste 400 de avioane traversează Atlanticul, din Europa către Statele Unite și înapoi. Iar într-un an, până la 65 de milioane de oameni călătoresc între cele două continente. Mulţi dintre pasageri sunt oameni de afaceri care se bazează pe echipamente electronice pentru a lucra în timpul zborului.

Nu vor mai putea face acest lucru dacă Statele Unite vor interzice laptopurile și tabletele la bordul avioanelor care decolează din Europa. Toți călătorii vor fi nevoiți să își lase dispozitele în bagajele de cală. În această privință, apar semne de întrebare privind cât de sigur este ca în zona cargo să fie ţinute atât de multe echipamente electronice cu baterii litiu-ion, care pot lua foc.

În martie, Washingtonul a interzis laptopurile și tabletele la bordul avioanelor care asigură zborurile a nouă companii aeriene de pe zece aeroporturi internaționale, invocând în susținerea acestei decizii riscul de atentate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS