Confidenţialitate

Laptopul ROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition: scratch that box! (P)

Unul dintre cele mai populare efecte din arsenalul unui DJ este inconfundabila frecare a discului, care amintește de odinioară celebra piesă „Freestyler” a finlandezilor de la BomfunkMC’s. Dar nordicii au dat muzicii numeroase alte vedete, între care se remarcă norvegianul Alan Walker, un reputat DJ și creator de muzică electronică, al cărui nume figurează pe cel mai cool laptop de gaming creat vreodată, ROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition.

După uriașul succes de care s-a bucurat ROG Zephyrus G14, ROG și-a extins gama de produse și a atras noi categorii de public, grație asocierii cu celebrul designer de modă cyberpunk„Acronym” și colaborării cu skater-ul NyjahHuston.

Dar cum mulți dintre utilizatorii produselor ROG sunt și fani EDM, compania a căutat un ambasador al mărcii și pentru industria muzicii electronice. Astfel, în 2019 ROG a semnat o colaborare cu celebrul DJ și creator de muzică Alan Walker, care a fost foarte încântat să lucreze cu brandul ROG. Walker s-a dovedit o pereche perfectă pentru ROG, cu stilul său vestimentar cyberpunk unic și videoclipurile sale, dar și pentru că a creat o coloană sonoră pentru popularul joc Fortnite.  De aceea, în 2020 ROG a creat un G14 personalizat doar pentru el, Walker alegând fiecare detaliu, de la culoarea tastaturii până la semnătura sa de pe plăcuța de identificare. De  îndată ce Walker a împărtășit poze cu acest G14 personalizat cu fanii săi, reacțiile au fost copleșitoare, iar ROG a fost asaltată cu întrebări despre unde se poate cumpăra unul. De aceea, ROG a decis să creeze o nouă ediție a laptopului G14 Alan Walker, disponibilă deja în România.

Secrete mici, efecte mari

Că tot am vorbit de Freestyler, îți poți imagina că și tu poți scoate un efect similar folosind doar ambalajul unui laptop? Dacă nu, îți vom dezvălui un mic secret: poți conecta ambalajul la laptop cu ajutorului unui cablu USB Tye-C. Aceasta va prinde viață imediat, devenind un deck cu care poți mixa efecte ca un DJ adevărat.

Realizată din acril acoperit cu o cerneală conductivă specială, cutia vine cu o funcție exclusivă încorporată: ROG REMIX, care îți oferă o experiență practică de DJ. Dacă atingi zonele conductoare pentru a declanșa până la 18 efecte diferite și scurte clipuri animate create de Alan Walker. Poți începe să remixezi imediat cu piesa sa de succes „Sorry” – sau fii creativ remixând propriile tale melodii preferate.

Și pentru că a vrut ca experiența să meargă și mai departe, ROG a oferit la pachet G14 AW Edition cu o husă personalizată ROG AW pentru laptop, o șapcă de baseball și șosete create de echipa lor de design ROG Slashîmpreună cu Alan Walker.

Designul care nu se uită prea ușor

Primul lucru pe care îl vei remarca este cromatica cu accente de culoare albastră și nuanțele subtile de gri, care îi conferă ediției G14 Alan Walker Edition un aspect electro/cyberpunk. De asemenea, laptopul vine cu patru animații noi pentru cele 1.215 de mini-LED-uri ale AniMeMatrix de pe capac. Denumirea exclusivă a culorii, Spectre Blue,afost inspirată de piesa lui Walker< The Spectre>.

ZephyrusG14 Alan Walker Edition are o nouă placă de identificare, două centuri din material textil, dintre care una reflectă lumina în întuneric și un design foarte elegant al tastelor, cu 3 culoriexclusive de capace de taste, albastre și gri, alese de Alan Walker. În plus, capacele tastelor A și W au fost personalizate cu logo-ul Alan Walker.

Alte elemente personalizate ale acestui laptop sunt touchpad-ul, care are un nou model îndrăzneț de linii diagonale inspirat de modelele egalizatoarelor muzicale, precum și animația de boot, care prezintă logo-ul Alan Walker cu un efect sonor personalizat creat chiar de el.

Specificații de elită

Cu un formidabil număr de 8 nuclee și 16 fire de execuție construite pe baza unui proces de ultimă generație pe 7nm, procesorul mobil AMD Ryzen™ 9 5900HS („Cezanne”)este făcut pentru multitasking. Acesta funcționează cu o putere susținută de până la 35 W atunci când GPU-ul este activ și de 75 W de unul singur. Adaptat la laptopurile din seria Zephyrus, acest procesor generează mai puțină căldură, permițând performanțe superioare într-o carcasă atât de compactă. Cu până la 16GB de memorie DDR4-3200 dual-channel, ROG Zephyrus G14 trece cu brio prin sarcinile de multitasking de zi cu zi. Această memorie RAM excepțional de rapidă are lățimea de bandă necesară pentru a face față fără probleme studiului simultan, streaming-ului și navigării pe internet, cu performanțe generale și eficiență energetică mai mari decât la generațiile anterioare.

Placa grafică NVIDIA GeForce RTX™ 3050Ti, bazată pe arhitectura revoluționară Ampere, combină nucleele tradiționale CUDA pentru umbrire programabilă cu noile nuclee RT și Tensor pentru trasarea razelor în timp real și inteligență artificială. Rezultatul: efecte de iluminare uimitor de realiste, de la umbre schimbătoare la reflexii naturale, care permit o imersiune și mai profundă în jocurile de ultimă generație.

Ecran superb, cu rată de reîmprospătare ridicată

Ecranul cu rezoluție WQHD și timp de refresh la 120 Hz combină ratele de reîmprospătare ridicate cu o rezoluție mare și o gamă de culori DCI-P3 de calitate profesională, pe care le redă cu o acuratețe validatăPantone®. De asemenea, suportă Adaptive-Sync, care sincronizează afișajul și GPU pentru a elimina tearing-ul și pentru a face ca gameplay-ul să fie mai fluid.  Panoul de tip IPS are unghiuri largi de vizualizare și acoperă 100% din spațiul de culoaresRGB. Este încadrat de margini excepțional de subțiri, creând un raport ecran/corp de 85%, care face ca acest ecran să pară mai mare și mai captivant, indiferent de ceea ce creezi, urmărești sau joci.

Sunet captivant

Sunetul multidimensional aduce o mai mare profunzime și direcționare pentru o gamă largă de experiențe audio și poate oferi chiar un avantaj competitiv în jocuri. În Zephyrus G14, tehnologia Dolby Atmos îmbunătățește imersiunea spațială cu un sunet surround virtual atât pentru căști, cât și pentru difuzoare.

Algoritmii Dolby sunt, de asemenea, optimizați pentru a maximiza intensitatea și fidelitatea pentru difuzoarele integrate din G14. Două tweetere poziționate deasupra tastaturii lansează sunetele de înaltă frecvență direct către tine, în timp ce cele două woofere de sub ele oferă un bas profund amplificat de designul ErgoLift. Această configurație cu patru difuzoare oferă un sunet perfect echilibrat pe tot spectrul. Volumul este de 2,85 ori mai puternic și poate fi măritîn filme, muzică și jocuri fără a pierde claritatea sau detaliile.

Specificațiile laptopului ROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition

 • Procesor: AMDRyzen9-5900HS
 • Placă video: NVIDIAGeForce RTX 3050Ti
 • Ecran: IPS QHD 120Hz, 100% DCI-P3, 300 niți
 • Memorie: 16 GB DDR4 la 3200 Mhz (un slotupgradabil)
 • Stocare: M.2 NVMe PCIe3.0 1 TB SSD
 • Porturi I/O: 1 x USB3.2 Gen2 Type-C™ cu DisplayPort™ 1.4 și PD, 1 x USB3.2 Gen2 Type-C™, 2x USB3.2 Gen1 Type-A, 1x HDMI 2.0b, 1 x Audio combo jack, 1x KensingtonLock
 • Audio: 2 boxe 2,5 W cu tehnologie Smart AMP, 2 tweetere 0,7 W
 • Baterie: 76 Wh
 • Adaptor: 180W
 • Greutate: 1,7 kg (cu AniMeMatrix)
 • Grosime: 17,9 mm (cu AniMeMatrix)
 • AniMeMatrix: 1.215 LED-uri (Spectre Blue)