Confidenţialitate

La Spitalul Judeţean Neamţ nu existau senzori de fum | AUDIO

Medicul Iosif Koszeghy, președinte al Colegiului Medicilor din Piatra Neamţ, spune că secţiile spitalului judeţean nu sunt dotate cu senzori de fum iar medicii nu sunt instruiţi să folosească extinctoarele, acolo unde ele există.

“Nu sunt senzori de fum. Dar nu este o raritate. Majoritatea spitalelor din România nu au acest dispozitiv, care ar fi foarte util pentru pacienţii pe care îi îngrijim noi. Extinctoare erau, dar nu ştim să le folosim.

Periodic, ar trebui să se facă astfel de instructaje, pentru că nu toată lumea se pricepe la partea tehnică . Nu se fac astfel de instructaje. Am ajuns acolo , după incendiu, pe la ora 21-21.30.

Era un vacarm. Salvări, fum, pereţii afumaţi … toată lumea era agitată, nici nu poţi să te controlezi în situaţiile astea. Şi emoţiile, responsabilitatea şi aşa mai departe. Dar cred că ar trebui să se facă nişte protocoale foarte clare şi un instructaj, periodic, ca să se ştie ce trebuie să se facă în situaţiile astea”  – a declarat la Europa FM, medicul Iosif Koszeghy, președinte al Colegiului Medicilor din Piatra Neamţ.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În replică, ISU Neamț transmite că pe timpul desfăşurării activităților de îndrumare și control  cadrele de la ISU Neamț au desfășurat anual activități de informare preventivă în unitățile sanitare din județ.

Pe parcursul anului 2019, ISU Neamț a desfășurat  activități de informare preventivă cu personalul medical din cadrul unităților spitalicești din județ. Pe timpul acestor activități de pregătire în domeniul situațiilor de urgență a fost prezentată modalitatea de utilizare a unui stingător și reguli de evacuare în cazul producerii unor situații de urgență.

De asemenea, la începutul acestui an, în toate unitățile spitalicești, cadrele ISU Neamț au desfășurat instruiri cu  personalul din aceste obiective, care au vizat modul de utilizare a unui stingător și modul de comportare în cazul producerii unui incendiu.

 

Persoanele care au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, în Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, sunt 7 bărbaţi şi 3 femei, cu vârste cuprinse între 67 şi 86 ani.

Foto: Exploziv TV Neamț