Confidenţialitate

Semnal de alarmă: La sate, elevii vor începe școala fără tablete | AUDIO

În multe comune din România, elevii vor începe şcoala fără tablete pentru a putea învăţa online.

Este un semnal de alarmă tras de preşedintele Asociaţiei Comunelor din România care spune că nu toate administraţiile vor găsi bani pentru a face această investiţie. Aşa că vor aştepta tabletele promise de Ministerul Educaţiei.

“Situația actuală va crea un mai mare decalaj între mediul rural și mediul urban.

Din semnalele pe care le am, sunt multe unități administrativ-teritoriale care nu pot, efectiv, să cumpere, iar atunci decalajul este foarte clar.

Vom aștepta din acel lot de 250 de mii de tablete pe care l-a achiziționat Ministerul Educație”, a spus Emil Drăgici, preşedintele Asociaţiei Comunelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Modalitatea în care va începe noul an şcolar şi ce investiţii trebuie să facă autorităţile locale au fost discutate azi la Guvern între asociaţiile autorităţilor din ţară şi vicepremierul Raluca Turcan. În urma discuţiilor s-a decis ca paravanele din plexiglas să fie montate doar acolo unde se impune.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Guvernul a decis să deconteze până la 1 octombrie, cheltuielile făcute de primării începând cu 1 august. Este vorba despre 175 de milioane de euro destinați cumpărării de tablete, dezinfectanți, măști și alte obiecte necesare.