La Ploiești: Un cal chinuit și aruncat într-un pârâu a fost salvat după 12 ore

Mai mulți cetățeni au solicitat ajutorul autorităților pentru a salva un cal în agonie care se zbătea în albia pârâului Dâmbu, aflat la ieșirea din Ploiești.

Calul este epuizat, are urme vizibile de violență și nu mai poate merge. Pentru salvarea animalului, a fost chemat un echipaj de descarcerare de la ISU Prahova, dar și medici veterinari de la grădina zoologică și de la Direcția sanitar-veterinară

Calul a stat în albia pârâului Dâmbu de mai bine de 12 ore, susțin oamenii care locuiesc în zonă. Aceștia spun că animalul a fost aruncat pur și simplu în apă de o familie de romi și abandonat acolo. Este epuizat, plin de răni, cu potcoavele smulse și abia dacă mai respiră.

La fața locului s-au deplasat medici veternari de la Grădina Zoologică din Ploiești, dar și de la Direcția Sanitar-Veterniară care i-au făcut calului un tratament, însă șansele ca acesta să supraviețuiască sunt sub 30 la sută, spun medicii.

Pompierii de la ISU Prahova au fost chemați și ei să dea o mână de ajutor pentru că nimeni nu se încumetă să scoată calul din apă. Este mult prea greu și nu se poate mișca singur. În plus a exista riscul ca acesta să nu supraviețuiască manevrelor de salvare.

A fost adusă totuși o autospecială cu chingi pentru această intervenție destul de dificilă care în cele din urmă s-a finalizat cu succes. Calul a ajuns pe uscat și se află în mâna veterinarilor.

Mai grav este că autoritățile locale dau din umeri și spun că nu știu ce urmează să se întâmple cu acest cal, pentru că în Ploiești nu există un centru specializat pentru animale abandonate, iar la grădina zoologică nu poate fi dus pentru că nimeni nu știe de ce afecțiuni suferă și ar putea să îmbolnăvească și celelalte animale. Potrivit autorităților, la fața locului este așteptat proprietarul calului pentru a-l lua acasă

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS