La pas prin cartierul armenesc din București: povești de dragoste, tradiții și străzi cu parfum de epocă

Pornim de la ideea că există multe străzi și multe clădiri pe lângă care trecem în fiecare zi și despre care nu știm nimic. Poate că nici măcar nu le mai observăm. Însă, unele dintre ele ascund povești foarte interesante. În București, Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN) ne invită în weekend să descoperim istoria și frumusețea cartierului armenesc.

 

Biserica Armenească este unul dintre reperele acestui traseu-cultural prin București. Chiar aici își vor da întâlnire participanții. Apoi, vor porni la pas pe străzile Armenească, Rafael Sanzio, Spătarului, Corbeni, Silvestru, Popa Rusu și Bocșa. De-a lungul traseului vor face 7 opriri, iar plimbarea va dura o oră și jumătate, a precizat președintele ARCEN, Edmond Niculușcă.

 

Pe acest traseu cultural, participanții vor afla și povești despre primii armeni sosiți la București în secolele trecute, despre obiceiurile și tradițiile lor, dar și istorii ale unor armeni celebri.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Cei care sunt curioși să afle mai multe sunt așteptați sâmbătă și duminică, la ora 17.00, la Biserica Armenească. Turul ghidat pe străzile Capitalei este gratuit.

 

Articole Similare