La Parada Cârnaților din Covasna se pregătește o omletă din 600 de ouă

Organizatorii Paradei cârnaţilor, ce va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la Sfântu Gheorghe, au pregătit câteva surprize pentru concurenţi şi pentru public – un mic dejun cu o omletă din 600 de ouă, cârnat în lungime de 10 metri şi o pâine uriaşă cu cartofi şi cârnaţi.

La concursul de preparat cârnaţi s-au înscris 50 de echipe din ţară şi străinătate, formate din câte patru bucătari şi şase suporteri, iar la Festivalul verzei, care se va desfăşura în paralel, s-au înscris aproape 15 echipe.

Sâmbătă, în deschiderea festivalului, va fi organizat un „mic dejun public”, în cadrul căruia vor putea fi degustate o omletă cu cârnaţi, precum şi o pâine cu cartofi şi cârnaţi coaptă de o renumită brutărie din zonă, care în anul 2013 a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare pâine tradiţională cu cartofi din lume, care a cântărit 96,6 kilograme.

Concursul propriu-zis va începe la ora 12,00, iar fiecare echipă va avea la dispoziţie câte 10 kilograme de carne de porc pentru a prepara câte 10 metri de cârnaţi.

Anul acesta, participanţii nu vor avea voie să aducă de acasă carne şi produse din carne de porc, având în vedere măsurile instituite de autorităţi în scopul prevenirii extinderii pestei porcine.

Aceste festivaluri fac parte din strategia autorităţilor locale de promovare turistică a zonei, alături de alte evenimente gastronomice anuale, precum festivalul florilor comestibile, festivalul preparatelor la ceaun, festivalul cartofului, festivalul kurtoskolacs şi deliciilor dulci, festivalul barbeque şi festivalul apelor minerale, în cadrul căruia are loc şi un concurs de preparat clătite.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS