Confidenţialitate

La ora 14.00, CExN al PSD: variante de lucru – excluderea lui Grindeanu sau moţiunea de cenzură

Liderii PSD se reunesc joi, de la ora 14.00, la sediul central al partidului din Kisellef, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, pentru a stabili calea „consituţională” de urmat, în condiţiile în care premierul Sorin Grindeanu refuză să demisioneze, iar ei nu-i pot înainta preşedintelui Klaus Iohannis o nouă propunere de premier.

Social-democraţii iau în calcul inclusiv excluderea lui Sorin Grindeanu sau depunerea unei moţiuni de cenzură.

Reuniunea va avea loc la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff. Anterior, liderii PSD au luat în calcul amânarea şedinţei, pentru a decide care pot fi paşii constituţionali care pot fi urmaţi în urma refuzului lui Sorin Grindeanu de a demisiona.

Astfel, social-democraţii ar putea decide excluderea din partid a lui Sorin Grindeanu, chiar dacă această măsură nu ar detensiona situaţia şi nu l-ar fi obligat pe premier să demisioneze. O altă variantă a liderilor PSD este să depună o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern, pentru a putea ulterior să formeze un nou Cabinet.

Toţi miniştrii Guvernului Grindeanu şi-au depus şi înregistrat demisiile, joi dimineaţă, la Secretariatul General al Guvernului (SGG), spun surse politice.

Următorul pas este ca demisiile miniştrilor să ajungă la premier, care trebuie să le semneze şi să le transmită Administraţiei Prezidenţiale.