Confidenţialitate

La o săptămână de la primele măsuri de relaxare, apar noi focare de COVID-19, în special în spitale

Mai multe cazuri au fost confirmate în Iași, Alba, Gorj și București.

Autoritățile centrale atrag atenția asupra importanței respectării procedurilor în spitale. De asemenea, trebuie să se pună accent pe folosirea corectă a echipamentelor de protecție medicală – mai spun reprezentanții Ministerului Sănătății.

La Spitalul de Neuro-chirurgie din Iași 15 cadre medicale și 13 pacienți au fost confirmați cu COVID-19 iar DSP Iași face verificări și la Spitalul de copii „Sfânta Maria”, unde există 4 cazuri îmbolnavire în rândul angajaților.

Iar în București, în ultima săptămână, au fost raportate 7 cazuri de infecţie cu noul coronavirus în cazul unor asistente şi infirmiere de la Institutul ‘Marius Nasta’.

Într-un interviu, pentru Europa FM, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a explicat cum au apărut aceste noi focare.
La nivelul punctual al fiecărui spital, suplimentar față de protocoalele și circuitele pe care le-am recomandat noi, fiecare spital are particularități la care trebuie să adapteze toate aceste măsuri. Este esențial să vezi ceea ce nu a funcționat, astfel încât să iei măsuri, să poți să remediezi, să nu se mai întâmple pe viitor. Virusul există în continuare printre noi, este suficientă o singură ezitare care să conducă la poziția în care te infectezi cu acest nou tip de coronavirus. Și se întâmplă o situație nedorită care poate să aibă consecinte“.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Alba, 6 cadre medicale au fost internate după ce au confirmate pozitiv iar președintele Crucii Roșii din Gorj, care a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, este internat la secția de Boli infecțioase a Spitalului de Urgență din Târgu-Jiu.