Confidenţialitate

La Nădlac au fost aduse containerele care vor fi folosite pentru vaccinarea în vamă | AUDIO

Containerele au fost aduse cu ajutorul armatei. 2 sunt la Nădlac 1 și 2 la Nădlac 2 autostradă, care este cel mai tranzitat punct rutier de trecere a frontierei din România.  Acestea sunt astfel amplasate încât să cei care vin special pentru vaccinare să poată întoarce chiar în zona frontierei și să nu mai fie nevoiți să parcurgă drumul până la prima ieșire-intrare de pe autostradă.

Coordonatorul DSP Arad pentru punctele vamane, dr. Flavius Kizur:
”Persoanele care sosesc din zone galbene, adică cu risc epidemiologic mediu, pe baza unui test PCR negativ, făcut cu cel mult 72 de ore în urmă, pot să intre fără carantină, se pot vaccina, dacă doresc se pot întoarce, în țara de unde provin sau unde lucrează”.

Centrele vor fi deservite de 10 medici.

Șeful Direcției de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiș
”Se adresează tuturor cetățenilor români care intră în țară și cetățenilor europeni. Programul din Nădlac 2 va fi 24/24, programul din Nădlac 1 de la ora 8 la ora 20. Vaccinul folosit va fi Johnson&Johnson”.

Autoritățile spun că în ultima perioadă s-a constatat un adevărat turism de vaccinare dupăce români care muncesc în vestul Europei sau cetățeni străini au venit la Arad special pentru a se vaccina la centrele unde nu mai este nevoie de programare, în condițiile în care în țările în care trăiesc rândul la vaccinare le-ar fi venit abia peste câteva luni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ciprian Boițiu