La Munchen este in plina desfasurare festivalul Oktoberfest

Potrivit autorităților, șase milioane de persoane sunt așteptate la această sărbătoare populară, ajunsă la ediția cu numărul 181.

În cadrul festivalului, vizitatorii sunt invitați să încerce, alături de bere, cârnați, covrigi și specialitățile din carne de porc și de vită.

Dacă vreți să mergeți la Oktoberfest la sfârșitul acestei săptămâni, trebuie să știți că prețurile sunt destul de mari. O persoană trebuie să achite peste 600 de euro pentru trei nopți de cazare plus biletul de avion.

Însă, dacă genul acesta de petreceri nu vă sunt pe plac, puteți alege orașul Munchen în orice altă perioadă a anului. Este destinația perfectă de city-break. Turiștii trebuie să viziteze Palatul Nymphenburg. A fost mulți ani reședința de vară a conducătorilor Bavariei. Înafară de Galeria Frumuseților, sala de bal și altele, Palatul ar trebui vizitat într-o zi senină pentru a vă putea bucura de o plimbare prin grădinile sale. De asemenea, nu ratați Muzeul BMW sau Deutsches Museum, unul dintre cele mai mari muzee tehnico-științifice din lume.

Pe de altă parte, Munchen este un oraș potrivit și pentru cei vor să meargă la cumpărături. Zona indicată: străzile pietonale din centrul vechi al orașului, unde se află foarte multe magazine ale unor mărci celebre sau magazine de suveniruri.

În ceea ce privește costurile, un pachet turistic cumpărat acum pentru sfârșitul lunii februarie costă în medie 250 de euro de persoană. În această sumă intră trei nopți de cazare la un hotel de trei stele și biletul de avion.