La mulţi ani, Tudor Chirilă!

Solistul trupei VAMA, Tudor Chirilă este aniversatul zilei de 28 mai. Cu doi părinţi celebri, Iarina Demian şi Ioan Chirilă, Tudor Chirilă a avut parte de un mediu care l-a ajutat să-şi construiască viaţa în lumina reflectoarelor timpuriu.

A fost solistul formatiei Vama Veche, apoi a fondat formația VAMA, dar este apreciat şi pentru roluri numeroase în piese de teatru sau filme.

Pe marile ecrane, Tudor Chirilă a debutat în 1994 cu un rol de figurație în “Nobody’s children”, pentru ca cinci ani mai târziu, în 1999, să joace rolul unui refugiat din fosta Iugoslavie în pelicula austriacă „Nordrand”, regizată de Barbara Albert.

La teatru a debutat în anul 1995, cu “Trupa pe butoaie”, proiectul UNITER de teatru itinerant coordonat de regizorul Victor Ioan Frunză.

Prezenţa lui pe scenă este mereu spectaculoasă şi tocmai de accea a fost recompensat cu Premiul UNITER pentru cel mai bun actor, cu rolul „Malvolio” în „A douăsprezecea noapte”, în regia lui Gelu Colceag

În 2012, Tudor Chirilă a publicat prima sa carte, “Exerciții de echilibru”, care a reunit o selectie a celor mai bune texte de pe blogul personal. Momentul a fost completat la Europa FM cu o lectură în serial a câtorva poveşti cuprinse în carte:

În 2014, Tudor Chirilă a devenit antrenor la Vocea României, alături de Loredana Groza, Smiley și Marius Moga. De-a lungul timpului, Tudor Chirilă s-a implicat în numeroase campanii sociale. Dar dincolo de toate acestea, muzica şi spiritul neconformist sunt cele care l-au ajutat să intre în sufletele multor români.

La concertul Europa FM Live pe Plajă din 2013, alături de VAMA a oferit un show greu de uitat.

Cel mai recent single lansat de Tudor Chirilă împreună cu trupa VAMA este Memories Now”, o piesă cu un sunet diferit, dar care aduce şi o schimbare în echipa alături de care lucrează artistul

Memories Now este primul single de pe un album la care lucrăm chiar acum. Lucrul la un album este poate cea mai mișto perioadă din viața unui muzician pentru că înglobează: speranță, imaginație pusă la treabă, prietenie, echipă, idei. Adică lucruri de care avem nevoie cam tot timpul.

De data asta echipa noastră s-a mărit ca să-i facă loc producătorului James Lewis.

Practic, nu mai suntem cinci actori care repetă de capul lor, ne-am procopsit și cu un regizor. Și teatrul cu regizor e mai bun, zicem noi. Memories Now e una din primele scene ale spectacolului.
Cortina s-a ridicat, luminile s-au aprins, actorii și-au făcut treaba, s-a rostit ultima replică… e randul vostru. Noi ieșim zâmbind la rampă”, scria trupa Vama pe Facebook, în momentul lansării piesei.

În urmă cu mai bine de un an şi jumătate, Tudor Chirilă a devenit tată, iar anul acesta a anunţat că va avea al doilea copil. Deşi a ţinut ascuns acest lucru, ca şi la prima sarcină, prezenţa lui Tudor şi a partenerei sale, Iulia, la un eveniment în cinstea filmului ”Dincolo de calea ferată”, a confirmat că cei doi vor deveni părinţi până la sfârşitul lui 2016.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS