La mulți ani, Sir Elton John!

Sir Reginald Kenneth Dwight, cunoscut sub pseudonimul Elton John, este un muzician britanic născut pe 25 martie 1947, în suburbia londoneză Pinner. Într-o carieră de aproape cinci decenii, el a reuşit să vândă peste 250 de milioane de albume în toată lumea şi a avut peste 50 de hituri în Top 40, devenind unul dintre cei mai de succes cântăreţi ai tuturor timpurilor.

Elton John a fost unul dintre cele mai marcante nume ale rockului în anii ’70, cu şapte albume consecutive ajunse pe primul loc în topurile din Statele Unite ale Americii şi şase single-uri care s-au instalat pe prima poziție în clasamente.

Elton John continuă să fie un simbol al vieţii publice şi a fost foarte implicat în lupta anti-SIDA după sfârşitul anilor ’80. Elton John a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1994 şi a fost numit cavaler al Ordinului Imperiului Britanic, în 1998.

Printre hiturile sale se numără “Don’t Go Breaking My Heart”, “Sorry Seems to Be the Hardest Word”, “I’m Still Standing”, “Nikita”, “Sacrifice”, “Candle In the Wind”, “Something About the Way You Look Tonight”.

Elton John a concertat la Bucureşti pe 21 iunie 2003, pe stadionul Cotroceni, şi a revenit în România, tot în București, pentru un concert care a avut loc pe 5 iunie 2010, în Piaţa Constituţiei.

Din noiembrie 2011, Elton John are o orhidee care îi poartă numele, în urma Conferinţei internaţionale dedicate orhideelor (World Orchid Conference): Doritaenopsis.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS