La mulţi ani, Simona Halep!

Pe 27 septembrie 1991, la Constanţa se năştea Simona Halep. Numărul 5 WTA, Simona Halep este azi una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume.

“N-am avut păpuşi, n-am avut altceva. Jucam fotbal, jucam tenis, făceam fileu din aţă, am găurit asfaltul şi am băgat doi stalpi şi jucam tenis, si în casă la fel, am făcut un mini teren de tenis şi jucam cu fratele meu”, povestea Simona Halep într-un interviu acordat în urmă cu doi ani.

Remarcată la vârsta de 4 ani şi jumătate de profesorul de sport Ion Stan de la Liceul Economic, Simona Halep a început să se antreneze cu o rachetă de tenis aproape cât ea de mare.

Ascensiunea profesională a Simonei Halep a început în anul 2008, când a jucat finala la Notting Hill, dar a fost învinsă de Arantxa Rus.

În acelaşi an, Simona Halep a trecut de Anastasia Pavliucenkova în sferturile de finală ale turneului de junioare de la Australian Open, însă a cedat în semifinale în disputa cu Jessica Moore.

La turneul ITF de la Bucureşti, Halep a eliminat-o în primul tur pe fosta semifinalistă de la Roland Garros, Sesil Karatantcheva, înainte de a pierde în sferturi întâlnirea cu Sorana Cîrstea în trei seturi: 6–3, 3–6, 1–6. În luna mai a câştigat două turnee de junioare: ITF de 10.000$ de la Bucureşti, în faţa lui Stéphanie Vongsouthi cu scorul 7-6(4), 6-3. Victoria a fost urmată de succesul în turneul Trofeo Bonfiglio unde a învins-o pe Bojana Jovanovski cu 6–4, 6–1.

Prima mare performanţă a Simonei Halep într-un turneu WTA a fost atinsă la competiţia din luna aprilie 2010 de la Marbella, Spania. Venită din calificări, Halep a ajuns până în sferturile de finală, trecând printre altele de Iveta Benešová, a 70-a jucătoare a lumii şi de Sorana Cîrstea, locul 36 mondial. În sferturi a fost învinsă de Flavia Pennetta.

Pe 21 noiembrie 2013 a fost desemnată “WTA’s Most Improved Player” , devenind astfel prima jucătoare română de la Virginia Ruzici în 1978 care a primit această distincţie.

Recent, sportiva originară din Constanţa mărturisea că nu regretă neparticiparea la Jocurile Olimpice de la Rio.

“A fost foarte greu pentru mine să iau decizia de a nu evolua la Jocurile Olimpice de la Rio, de aceea a venit atât de târziu răspunsul meu. Ştiu că Jocurile Olimpice sunt importante pentru oricine şi pentru ţară, dar sănătatea mea este mai importantă decât orice, chiar şi decât tenisul, tocmai de aceea am luat această decizie şi cred că este cea mai bună”, a spus Simona Halep.

În această săptămână, Simona Halep a ajuns în optimile turneului de la Wuhan. Ea va juca miercuri pentru calificarea în sferturile competiției chineze, cu învingătoarea partidei dintre italianca Roberta Vinci și Iaroslava Svedova din Kazahstan. Irina Begu a fost nevoită să abandoneze în faţa Simonei Halep.

infografic-simona-halep

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS