Confidenţialitate

La mulţi ani, Mick Jagger!

Solist al trupei The Rolling Stones, Mick Jagger s-a născut pe 26 iulie 1943, în Dartford, Anglia.

Având o carieră de peste 56 de ani, a fost descris, de-a lungul timpului, drept cel mai influent și mai popular solist al unei trupe din istoria rock&roll.

Vocea sa deosebită în acompaniamentul chitării lui Keith Richards au constituit practic trademark-ul trupei The Rolling Stones.

Nu s-a limitat doar la muzică. A jucat în filme precum: “Charlie Is My Darling”, “Performance” sau “Ned Kelly”. 

În 1985, își lansează primul album solo “She’s the Boss”, iar 4 ani mai târziu, își primește steaua pe  Rock and Roll Hall of Fame.

Despre Mick Jagger cântă și băieții de la Maroon 5, care , prin piesa ”Moves like Jagger”, lansată în 2010, au pus la dans lumea-ntreagă, ba chiar au primit și un Grammy pentru cel mai bun duo pop.

Blue & Lonesome, lansat în decembrie 2016, conţine coveruri ale unor cântece blues celebre.

Keith Richards, chitaristul formaţiei The Rolling Stones, a dezvăluit în cadrul unui interviu recent că membrii trupei vor înregistra foarte curând melodii noi, pentru prima dată în peste 10 ani.

”Pregătim câteva piese noi şi ne gândim la următorul pas pe care îl vom face. «Blue & Lonesome» ne-a luat puţin prin surprindere, pentru că deşi ne-am gândit că reprezintă ceva ce trebuia să facem, nu ne-am aşteptat să genereze o asemenea reacţie a fanilor”, a spus Keith Richards.

Este tatăl a opt copii, cel de-al optulea, un băieţel, fiind născut în decembrie 2016.

Cântăreţul are şi cinci nepoţi şi a devenit pentru pentru prima dată străbunic în mai 2014, atunci când nepoata lui, Assisi, fiica lui Jade Jagger, a născut o fetiţă.

The Rolling Stones, formată în anul 1962, este una dintre cele mai apreciate formaţii rock din lume. Trupa a lansat 30 albume de studio, care au fost vândute în aproximativ 200 de milioane de copii pe plan mondial.