La mulți ani, Julio Iglesias!

Julio Iglesias poate fi descris drept un prieten al României. La începutul anilor `80, Guinness Book of Records i-a acordat lui Julio Iglesias singurul disc de diamant oferit vreodată de această instituție, pentru că a cântat și înregistrat melodii în cele mai multe limbi din istoria muzicii.

În cei peste 45 ani de carieră, Julio Iglesias a primit 2.600 de discuri de aur şi platină. A susţinut peste 5.000 de concerte în 600 de oraşe din întreaga lume, pentru peste 60 de milioane de spectatori.

Pe 1 aprilie 2013 la Beijing , Julio Iglesias a fost numit ”Primul și cel mai popular artist internațional al tuturor timpurilor în China”.

Are aproape 50 de ani de carieră, 2.600 de discuri de aur și platină și peste 5.000 de concerte, numeroase dintre ele în România.

Pe numele complet Julio Jose Iglesias de la Cuev, artistul a urmat Colegiul Catolic, după care studiază științele juridice cu scopul de a intra în serviciul diplomatic. Cu o statură atletică, tânărul Julio era un adolescent îndrăgostit de sport, care și-a transformat visul în realitate, când a fost ales să apere poarta selecționatei secunde a lui Real Madrid. A împărțit același vestiar cu jucători vestiți ca Velazquez, Ramon Moreno Grosso, De Felipe, Luis Costa, Espejo și Hernandez.

Julio Iglesias a fost atât la antrenamentele de fotbal cât și la cursurile Facultății de Drept din cadrul Colegio Mayor Universitario de San Pablo din Madrid, unde și-a luat licența în drept — în speranța de a face parte din Corpul diplomației spaniole. În ziua de 22 septembrie 1963 la ora două noaptea, a avut loc un accident rutier, în urma căruia Iglesias a fost doi ani semiparalizat. Medicii erau foarte rezervați în ceea ce privește posibilitatea lui de a mai merge vreodată. Avea 20 de ani. Eladio Magdaleno, un infirmier care avea grijă de Julio în spital, i-a dăruit acestuia o chitară ca mijloc de terapie. Așa a descoperit pasiunea pentru muzică, învățând să cânte la chitară.

Ulterior a plecat la Cambridge, pentru a-și îmbunătăți cunoștințele de limba engleză. Avea să scrie acolo primul său cântec, „La Vida sigue igual” („Life goes on like usual” — „Viața merge înainte”), cu care a câștigat, în 1968, Festivalul de Muzică de la Benidorm. Acest succes l-a făcut să semneze un contract cu casa de discuri Columbia Records. Tot atunci a înregistrat primul său single cu melodia câștigătoare, care a urcat foarte rapid pe locul întâi în topurile spaniole.

În februarie 1969, Julio Iglesias a participat la Festivalul Internațional Cerbul de Aur de la Brașov. În același an a înregistrat primul său disc „Yo Canto” și a susținut primul turneu în Spania.

Acum, Julio Iglesias are peste 300 de milioane de discuri vândute în toată lumea, a primit peste 2.600 de discuri de platină și de aur și a susținut peste 5.000 de concerte în mai mult de 600 de țări din întreaga lume.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS