Confidenţialitate

Horia Brenciu, la aniversare | VIDEO

Chiar dacă s-a lansat în televiziune, Horia Brenciu și-a descoperit talentele de muzician și a reușit să devină unul dintre cel mai spectaculoși entertaineri alături HB Orchestra, trupa pe care a fondat-o în 2002.

Artistul a urmat Colegiul Național ”Andrei Șaguna” din Brașov, apoi cursurile Școlii Populare de Artă din Brașov. În 1998, a absolvit Academia de Teatru și Film din București.

Horia Brenciu a început colaborarea cu TVR 1 în 1993, unde a prezentat emisiunile ”Robingo”, ”Tip Top Minitop”, ”Kiki RikiMiki”, ”Ora 6 fix” și ”Sarabanda”.

”Sunt născut în Braşov. Am făcut acolo grădiniţa, şcoala generală şi liceul “Andrei Şaguna”. Am venit la Bucureşti cu două geamantane: unul plin de haine şi unul plin de speranţe, cu ambiţie şi multe vise. Norocul m-a îndreptat spre televiziune, punându-mă în faţa voastră… cu o mascotă verde în mâna. A fost începutul unei cariere care dureaza de peste 23 de ani. Pe unii v-am disperat cu întrebările de la Robingo, pe alţii v-am făcut să zâmbiţi la emisiunile de copii (Tip Top Minitop, Kiki, Riki, Miki).

Unii poate îşi amintesc şi acum de Gong Show, de Sarabanda sau de nebunia de la ‘Neaţa. Plăcerea de a fi juca si de a fi actor am descoperit-o cu vreo 10 ani în urmă, cand am fost distribuit, ca protagonist, in serialul “Om sărac, om bogat”. Ce pot sa va zic despre asta?! A fost o superexperienţă! Pe toate le-am făcut cu mare drag, de fiecare dată încercând să mă apropii, într-un fel sau altul, de oameni. Nu stiu daca am reuşit de fiecare data. Pentru viitor îmi doresc să fim tot împreună. Atâta timp cât voi, publicul, sunteți lângă mine, simt că pot să fac orice. Nimic nu-mi pare imposibil, iar pentru asta, vă mulțumesc.

Acum mă ocup mai mult de muzică. Iubesc ceea ce fac. Practic, m-am întors la începuturi”, mărturisește Horia Brenciu pe site-ul său.

https://youtu.be/Y9d6prwVbIo[/embed