La mulți ani, Demi Moore!

Demi Moore împlinește sâmbătă 55 de ani. A abandonat școala la 16 ani pentru a urma o carieră de model. Dar nu acesta avea să fie drumul său. În 1981, debutează în cinematografie cu rolul Corri din ”Choices”. Un an mai târziu, își face debutul și pe micul ecran, în serialul de televiziune ”General Hospital”. La scurt timp, este inclusă în distribuția filmelor „Blame it on Rio” (1984) și ”St. Elmo’s Fire” (1985).

A jucat alături de actori ca Patrick Swayze, Tom Cruise, Robert Redford sau Michael Douglas. Actrița are în palmares 6 premii și alte 19 nominalizări. A primit Premiul Lumea Teatrului (Theatre World Awards, 1986-87) pentru rolul din ”The Early Girl”; Premiul Saturn pentru Cea mai bună actriță (1990) pentru rolul din ”Ghost”; Premiul de popularitate pentru Cea mai bună actriță (People’s Choice Award for Favorite Dramatic Motion Picture Actress, 1993) pentru rolul din ”A Few Good Man”; Premiul MTV Movie pentru Cea mai reușită scenă de sărut (MTV Movie Award for Best Kiss, 1993) alături de Woody Harrelson în ”Indecent Proposal”; Premiul ShoWest pentru Starul feminin al anului (1995) pentru rolul din ”Disclosure”; Premiul de popularitate pentru Cea mai bună actriță (1996) pentru rolul din ”The Juror”.

La vârsta de 45 de ani, a debutat ca regizor cu scurtmetrajul ”Streak”.

În 2009, a lansat, alături de Ashton Kutcher, Fundația Demi și Ashton, cu scopul de a combate exploatarea sexuală a minorilor.

FOTO: Carl Timpone/BFA/REX/Shutterstock

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS