La mulţi ani, Dave Gahan!

Dave Gahan, solistul trupei Depeche Mode, s-a născut pe 9 mai 1962, în oraşul Epping, Anglia.

Este solistul Depeche Mode încă de la începuturile trupei, în 1980 şi până în prezent.

Iniţial, trupa se numea Composition of Sound, dar Dave Gahan a venit cu ideea de a-l schimba în Depeche Mode, după ce a văzut o expresie în limba franceză pe coperta unei reviste de moda şi care însemna: modă rapidă.

În 1981, Depeche Mode a lansat primul single, „Dreaming of Me”, care a reuşit să urce în topurile britanice.

„Some Great Reward”, album apărut în 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea, atât din punct de vedere artistic, cât şi comercial.

Seria succeselor a continuat cu „Black Celebration” (1986), „Music for the Masses” (1987), iar în 1990, apare „Violator”, conţinând hiturile „Enjoy the Silence”, „Policy of Truth” şi „Personal Jesus”.

La începutul anilor ’90, perioada de maximă expansiune pentru muzica alternativă, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formaţii din lume, iar LP-ul „Songs of Faith and Devotion” intră în topuri direct pe locul 1.

După o pauză de patru ani, în 1997, Depeche Mode revine cu albumul „Ultra”, promovat de hituri precum „Barrel of a Gun” şi „It’s No Good”, material urmat, în 2001, de „Exciter”.

Depeche Mode, una dintre cele mai importante formaţii din istoria muzicii, a fost fondată în 1980, în Anglia. A lansat, până în prezent, 14 albume de studio, cel mai recent fiind ”Spirit”, apărut în 2017.

În prezent, trupa se află în turneu de promovare, cu acestă ocazie Dave Gahan, Martin Gore şi Andrew Fletcher vor ajunge din nou în România pe 23 iulie, la Cluj-Napoca.

Trupa a mai concertat la Bucureşti în 2006 şi 2013.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS