Confidenţialitate

Chris de Burgh, la aniversare | VIDEO

Pe numele complet Christopher John Davison, artistul cunoscut mai simplu drept Chris de Burgh a cucerit inimile multora prin piesele sale calde. Piesa care l-a făcut celebru pe Chris de Burgh este “Lady in Red”, de pe albumul apărut în mai 1986 și intitulat “Into the Light”. Acest album include şi piesa “For Rosanna”, dedicată fiicei sale, Rosanna Davison, care, în 2003, a câştigat titlul de Miss World.

Născut la Buenos Aires, Argentina, pe 15 octombrie 1948, și-a trăit cea mai mare parte din viață în Irlanda, țara de unde era originară mama lui, Maeve Emily de Burgh.

În 1974, Chris de Burgh a semnat un contract cu A&M Records şi a cântat în deschiderea supergrupului Supertramp, în turneul “Crime of the Century”. A debutat cu albumul “Far Beyond These Castle Walls”, dar nu a reuşit să urce în topurile muzicale.

Primul său succes notabil a fost single-ul “Don’t Pay The Ferryman”, din septembrie 1982. Au urmat hiturile “High On Emotion”, din aprilie 1984, şi, în 1986, a ajuns în fruntea multor clasamente cu “Lady in Red”. Un album cu un succes echivalent a fost lansat în toamna anului 1988, “Flying Colours”. Cel mai notabil succes înregistrat după hiturile anilor ’80 a venit odată cu apariţia LP-ului “Footsteps” din 2008.

Chris de Burgh a vândut peste 45 de milioane de albume în întreaga lume.