Confidenţialitate

La Grădina Zoologică din Hunedoara – zeci de animale nu erau în inventar

Fostul director al Grădinii Zoologice din Hunedoara avea o adevărată crescătorie de animale chiar la instituția pe care o conducea. În urma controlului efectuat, au fost găsite zeci de animale și păsări care nu erau trecute pe inventar.

Nici actele de donație pentru doi zimbri nu fuseseră înregistrate la Primăria Hunedoara, după cum transmite corespondentul Europa FM, Monalise Hint.

Porci de Guineea, iepuri, țestoase, porumbei, capre negre, căpriori, păuni, rațe, fazani aurii și chiar un porc domestic – toate aceste animale și păsări erau adăpostite la Grădina Zoologică din Hunedoara, fără să fie înregistrate în inventar.

Nimeni nu știe cum de erau acolo și, mai ales, de ce se consuma hrană din bani publici pentru ele. Mai mult, fostul director al Grădinii Zoologice din Hunedoara, Aurel Bold, a primit ca donație doi zimbri, dar cu a trimis actele la Primăria Hunedoara, pentru ca exemplarele să fie înregistrate în inventar, așa cum cere legea.

Comisia de control nu a găsit nici registrul în care trebuia să fie înregistrate actele de naștere sau deces ale animalelor. Grădina Zoologică din Hunedoara a fost, în urmă cu câteva săptămâni în mijlocul unui scandal legat de sacrificarea unor căprioare, ce fuseseră donate și apoi sacrificate, chiar cu complicitatea unui angajat. Acesta din urmă a demisionat apoi. În plus, în urma unor controale, Grădina Zoologică a fost închisă temporar și au fost aplicate amenzi de 100.000 de lei. Directorul Aurel Bold și-a dat demisia, pentru că a aflat că va ajunge în fața Comisiei de disciplină.

Foto:hunedoaralibera.ro