La Galati si Braila petrecerile de Ziua Marinei tin anul acesta 3 zile (AUDIO)

Brăilenii continuă distracția sâmbătă și duminică la Zilele orașului, iar gălățenii au în weekend Festivalul de tradiții și obiceiuri pescărești.

La Brăila manifestările de Ziua Marinei au început de dimineață în port cu ceremoniile militare și religioase, apoi asistența l-a întâmpinat pe Zeul Neptun, a urmărit jocurile marinărești, parada și exercițiile navale și lansarea la apă a ancorei din flori. Mâine și poimâine brăilenii vor continua petrecerile la Zilele orașului cu concerte și focuri de artificii.

La Galați festivitățile de Ziua Marinei încep cu premierea concurenților cursei de ambarcațiuni cu vâsle dintre Brăila și Galați, la care este prezent și multiplul campion olimpic de canoe Ivan Patzaichin.

De la ora 17.00 gălățenii sunt așteptați la Palatul Navigației la ceremoniile tradiționale dedicate Zilei Marinei, iar de la ora 19.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor, la concertele susținute de Pasărea Colibri și Proconsul.

In weekend, la Galați, are loc în premieră Festivalul de obiceiuri și tradiții pescărești ‘Fir intins’, organizat cu bani de la Uniunea Europeană. Vor fi concursuri de pescuit în familie, expoziții de ambarcațiuni și unelte pescărești, simpozioane și spectacole de muzică și dansuri populare.