Confidenţialitate

La Galaţi şi Brăila, masca a fost obligatorie doar o zi

Uite masca, nu e masca! La Galați și Brăila, purtarea măștii pe stradă a fost obligatorie doar o zi – transmite corespondenta Europa FM, Emanuela Turcu.

De joi, comitetele județene pentru situații de urgență au anulat obligativitatea purtării măștii pe stradă, după ce, marţi, s-au grăbit să impună purtarea măștii de protecție și pe stradă sau alte spații deschise, deși Comitetul Național nu se pronunțase încă pe subiect.

Decizia de a impune purtarea măștii și pe stradă a stârnit numeroase reacții în mediul on-line, oamenii exprimându-și dezaprobarea față de această măsură, pe care au catalogat-o ca exagerată, în condițiile în care masca se purta deja în spațiile deschise aglomerate cum sunt stațiile pentru transportul public și gările, piețele agroalimentare, parcurile, promenadele aglomerate sau zonele de agrement, dar și pe o rază de 100 metri în jurul unităților de învățământ.

După ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit ratele de infectare de la care se poate impune purtarea obligatorie a măștii în diverse spații publice, comitetele județene din Galați și Brăila au abrogat deciziile de marți și au stabilit ca, de joi, masca să nu mai fie obligatorie pe stradă, decât în zonele aglomerate.