Confidenţialitate

La cumpărături, în Piața Obor (AUDIO)

Marfă multă, clienți puțini – asta spun comercianții din Piața Obor, care se plâng că apariția supermarketurilor le omoară clientela. În aceste zile, tarabele sunt pline de verdețuri și legume, la prețuri pentru toate buzunarele: cu 5 lei, de exemplu, puteți cumpăra o sacoșă zdravănă de salată, ceapă și ridichi.

Tanti Florica este o vanzătoare cu vechime în târgul din sectorul 2, este prezența în spatele tarabei de peste 20 de ani. Are tejgheaua plină cu verdețuri: mărar, pătrunjel, dar și legume.

“Am ardei iute, 3 la leu, mai dau și unul în plus, ca să am clienți”, spune tanti Florica. Ea crede că pe finalul săptămânii, va mai crește prețurile atunci când cererea va fi mai mare. Nu de aceeași părere este un alt comerciant, care se plânge că invazia marilor magazine i-a afectat vânzarea la tarabă. El spune că nu va crește prețurile în perioada următoare.

“Spanacul e între 3 și 4 lei, salată, 1-1,5 lei, ceapă, 70 de bani – un leu”, enumeră vânzătorul.

În piață, au început deja să se formeze cozi. “Astăzi luăm miel, mâine iau pentru cozonac, joi vopsim ouăle, vineri mai facem ceva prin casă și sâmbătă pregătim ciorbica, drobul, fripturică, salată de boeuf”, spune o doamnă ce tocmai cumpărase carne de miel.

Cele mai mari cozi sunt în aceste zile la ouă și carne de miel. Ouăle se vând cu prețuri de 0,45 – 0,50 bani/bucata, iar kilogramul de carne de miel costă, în Piața Obor, 21,9 lei.