La Craiova, Caravana Europa FM a vizitat noul stadion Oblemenco

Caravana Europa FM și Bergenbier Răcorim România, a ajuns la Craiova, unde va sta până duminică.

Realizatorul emisiunii Drum cu Prioritate, Radu Constantinescu, nu a ratat ocazia de a vizita șantierul noului stadion Ion Oblemenco.

Construcția este terminată în proporție de 75 % – ne-a spus Radu, care a fost de-a dreptul impresionat de felul în care arată investiția din Craiova.

Stadionul Oblemenco a fost închis în decembrie 2014, după meciul CS U Craiova – Steaua București (0-1), iar la începutul anului 2015 stadionul a intrat în proces de demolare.

În locul său va fi construită o arenă sportivă modernă cu o capacitate de 30.000 de locuri și va costa 50 de milioane de euro.

Din ianuarie, o cameră de supraveghere, a fost montată pe clădirea Malmo din Craiova, și oferă imagini live cu lucrările la noul stadion.

În acest fel, oricine poate urmări progresul proiectului “Ion Oblemenco”.

După ce lucrările la partea exterioară a stadionului se vor încheia, camera video va fi mutată în interior.

Stadionul „Ion Oblemenco” a fost cunoscut până în anul 1996 sub numele Stadionul Central.

Pe el aveau loc meciurile de pe teren propriu ale echipelor de fotbal FC Universitatea Craiova și CS Universitatea Craiova.

În 1991 a fost construită instalația de nocturnă (nefuncțională până în 2002), în 2002 băncile de lemn au fost înlocuite cu scaune din plastic.

Pe 28 noiembrie 2002 pe stadion a avut loc primul antrenament al Universității la lumina reflectoarelor, antrenament la care au asistat circa 2.000 de spectatori.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS