Confidenţialitate

La Bâlea Lac stratul de zăpadă măsoară 18 cm

Cel mai mare strat de zăpadă din judeţul Sibiu se înregistrează la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, de 18 centimetri, a anunţat miercuri Şeful Serviciului Regional de Prognoză a Vremii Sibiu, meteorologul Narcisa Milian.

Potrivit acesteia, şi în staţiunea Păltiniş este zăpadă, de trei centimetri.

Turiştii care vor vizita în weekend Păltinişul şi Bâlea trebuie să se aştepte la o încălzire a vremii în aceste două zone. Va mai ninge doar pe culmile Munţilor Făgăraş, la finalul săptămânii, potrivit sursei citate. Turiştii trebuie însă să aibă grijă că va continua să fie frig la munte.

“În 29 (septembrie n.r.), asta fiind sâmbătă, aşteptăm iarăşi ceva precipitaţii, dar datorită încălzirii, precipitaţii mixte doar pe munte, pe culmile muntelui, spre 2.400-2.500 de metri, dacă vor mai fi şi trecătoare. Frig va mai fi acolo, chiar dacă apare această încălzire, ei vor resimţi temperaturile. Nu sunt precipitaţii consistente, dar e munte, trebuie să aibă grijă”, a precizat meteorologul Narcisa Milian.

Şoferii care tranzitează judeţul Sibiu, fie pe drumurile judeţene sau pe autostradă, trebuie să fie atenţi, pentru că dimineaţa până în jurul orei 09,00 va fi ceaţă.

“Ceaţă, da, dimineaţa, fiind nopţile senine şi cu atâta umezeală, mai ales cum avem noi porţiunile de şosele, bucăţi de autostradă, va fi până în jurul orei 9.00, după care se ridică”, a spus meteorologul Narcisa Milian, întrebată fiind dacă va fi ceaţă pe şosele în următoarele zile.