Confidenţialitate

La Bacău, restaurantele și cafenelele se închid din nou

Nici bine nu au deschis săptămâna trecută, că patronii restaurantelor și cafenelelor din Bacău sunt nevoiți să închidă din nou, după ce Direcția de Sănătate Publică a actualizat incidența cazurilor de infectare.

Cum aceasta a crescut în decursul unei singure săptămâni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis închiderea restaurantelor, pe listă aflându-se nu mai puțin de șapte localități, printre care și municipiul Bacău.

Săptămâna trecută, Prefectura a anunțat că în opt localități din județul Bacău nu se pot deschide restaurantele și cafenelele.

Totuși, în urma discuțiilor purtate de autorități cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, pe listă au mai rămas doar patru, pentru că s-a considerat că incidența mare de cazuri, care venea din cămine de bătrâni și centre de reabilitate pentru pacienți cronici, nu ar trebui luată în calcul, întrucât focarele respective sunt sub control.

Pe lista inițială erau și orașele Bacău și Comănești, unde restaurantele s-au deschis în urma deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Numai că la nici o săptămână din momentul în care patronii și-au repornit afacerile, aceștia sunt nevoiți să închidă din nou.

Rata de infecție a crescut, fiind comunicată oficial de Ministerul Sănătății. Practic, aceasta cuprinde și focarele active de Covid-19, aceleași care săptămâna trecută fuseseră eliminate din calculul autorităților județene.

Restaurantele rămân închise în Târgu Ocna, unde și săptămâna trecută fusese o rată mare de infectare, în timp ce în alte șase localități patronii care abia au deschis trebuie acum să închidă din nou.

Este vorba despre orașele Bacău și Comănești și comunele Târgu Trotuș, Coțofănești, Dămienești și Ungureni, unde incidența cazurilor a depășit 1,5 la mia de locuitori.

Decizia îi afectează pe întreprinzătorii care deschiseseră și care acum se văd nevoiți să-și trimită iar angajații în șomaj tehnic.

Foto: unsplash.com