Confidenţialitate

La Bacău, “Actorii citesc pentru tine”

În școala online, lectura trece la un alt nivel. Cel puțin așa se întîmplă la Bacău, unde actorii Teatrului Municipal Bacovia citesc pentru elevi cărțile pentru orele de limba română. Actorii au fost cei care au venit cu această idee, care a prins imediat.

Maitreyi, Enigma Otiliei sau La Țigănci sunt doar cîteva dintre cărțile studiate la școală pe care elevii din Bacău nu vor mai fi nevoiți să le citească. Asta pentru că le vor putea asculta și viziona la școala online, citite de actori.

Teatrul municipal Bacovia a început săptămîna aceasta implementarea proiectului „Actorii citesc pentru tine”, pe care l-a inițiat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Bacău, pentru a veni în sprijinul elevilor și profesorilor cu resurse educaționale, pentru Școala online.

Proiectul a fost bine primit de profesorii de limba română, dar și de biblioteca din Bacău, care s-a alăturat imediat și le pune actorilor la dispoziție toate cărțile de care au nevoie.

Vor fi adevărate spectacole de lectură, spun actorii băcăuani, iar filmările vor ajunge la profesorii de limba română și implicit la elevi.

În plus, la orele online elevii vor avea acces și la spectacole din arhiva teatrului, realizate după texte celebre din literatura română.