Confidenţialitate

La Arad s-a deschis primul centru de vaccinare de tip drive-thru din oraș | AUDIO | GALERIE FOTO

Centrul de vaccinare de tip drive-thru deschis decătre primăria Arad și Direcția de Sănătate Publică funcționează în parcarea unui mare centru comercial aflat la ieșirea din oraș către Deva-București, chiar la marginea DN7. Vaccinarea se face zilnic fără nicio programare între orele 8 și 20. Capacitatea centrului este de 200 de persoane pe zi.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț:

”El va funcționa și în funcție de orarul magazinelor din zonă. În zilele când ele sunt deschise, va fi deschis și centrul”.

Și tot la Arad, primăria pregătește o alternativă: vaccinarea la domiciliu, iar voluntari umblă prin oraș pentru a-i ajuta pe cei care doresc să se vaccineze la acasă.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț:

”Și în această perioadă vom încerca să înscriem pe listă persoanele care doresc să se vaccineze la domiciliu, vom avea nevoie de numărul de telefon la care să fie sunați de specialiștii noștri, astfel încât să poată benefia un membru al familiei, mai mulți membri ai familiei, de vaccinare la domiciliu”.

Nu în ultimul rând, la sfârșitul săptămânii viitoare, în weekendul 7-9 mai, în sediul primăriei va avea loc un maraton al vaccinării.

La centrul drive thru, la maraton și la vaccinarea la domiciliu se folosește vaccinul Pfizer, datorită popularității sale, dar pentru cine vrea există și vaccin Moderna şi AstraZeneca, asigură autoritățile.

La niciuna dintre posibilități nu este nevoie de programare în platforma națională, fiind necesar ca cei interesați să aibă asupra lor documentele de identittate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ciprian Boițiu