Confidenţialitate

La Arad, a fost inaugurat lotul al doilea al Autostrăzii Nădlac-Arad

Cu o lungime de 16 kilometri, dintre care 6 au fost deja dați în folosință, șoseaua de mare viteză va lega România de vestul Europei.
A fost inaugurat, de asemenea, și punctul de trecere a Frontierei Nădlac 2.

Panglica a fost tăiată de Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, iar la inaugurare a fost prezent, sprijinindu-se în cârje, și premierul Victor Ponta.

Punctul de frontieră se află la aproximativ 10 kilometri de Vama Nădlac. Noul punct de control va avea 20 de benzi de circulație, respectiv câte 10 pe fiecare sens, cu câte 10 cabine duble, în care vor sta polițiști de frontieră români și ungari.

Suprafața punctului Nădlac II este de 22 de hectare, fiind complet supravegheată video. De asemenea, camerele instalate la cabinele de control identifică automat numerele de înmatriculare ale mașinilor, iar programele informatice afișează dacă mașinile sunt furate sau dacă au vigneta plătită.
Din cele 10 benzi de pe fiecare sens, 4 sunt pentru autoturisme, 4 pentru automarfare, iar două pentru autocare.
Pentru traficul greu vor exista 4 cântare, două pe fiecare sens de circulație.

Parcarea de pe sensul de ieșire din țară are 107 locuri pentru camioane.

După deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, automarfarele cu o capacitate de peste 7,5 tone nu vor mai putea tranzita Punctul Nădlac, de pe DN7.
Totodata, va fi deschis circulației și lotul II al autostrăzii Nădlac-Arad, cuprins între Pecica și Arad.

Are o lungime de 16 kilometri, însă șase kilometri au fost deschiși circulației în decembrie 2014, odată cu primul lot, pentru a exista legătură între DN7 și șoseaua de mare viteză. Astfel, vor mai fi deschiși traficului cei 10 kilometri rămași, între Pecica și Arad.